lauantai 29. toukokuuta 2010

Viime viikonloppu (-K)

Heippa taas minunkin puolesta! Tässäpä olis hieman kuvasatoa viime viikonlopulta, joka olikin mukavan pitkä, kun täkäläisillä oli maanatai vapaata edesmenneen Englannin kuningatar Victorian synttärien johdosta!!!! No siis käytiin launtaina tutustumassa Granville Islandiin. Sieltä löytyi esim. paikallinen panimo, mut Mikko saa kertoa siitä lisää, kun se kuuluu sen spesiaaleihin. Panimon lisäksi siellä oli hieno satama...


... ja näiden pienten purkiloiden vieressä olikin sitten asuntolauttoja! Ei ollenkaan pahat näkymät näistä tönöistä! ;)


Saaren tunnetuin nähtävyys on kuitenkin Public Market. Hirmuisen suurin kauppahalli, joka oli täynnä kojuja, jotka möivät kaikenlaista tuoretta tavaraa, esim. kaloja, lihaa, kasviksia, leivonnaisia yms.. Kuvassa on vain pieni osa hallista, oiskohan koko halli 5 kertaa kuvassa näkyvän osan suuruinen.

Ja tuoreudesta ei tingitty sitten tipan vertaan, kun niin kalat kuin ravut yms. uiskentelivat elävinä altaissa!


Maanataina mie sain houkuteltua Mikon piknikille! Ainoa "huono" puoli siinä vain täällä on, että lähin piknikpaikka on yli viiden kilometrin päässä kotoa. Mut tulipahan kunnon nälkä kävellessä sinne! Ja maisemat lenkillä oli hienot, kun käveltiin metsän läpi rannalle.

Piknikpaikka tosiaan sijaitsi Point Grey Beachillä, joten ruuan jälkeen mentiin loikoilemaan ja ihailemaan maisemia rantaan ajautuneiden puunrunkojen päälle.



Victoria Day on ilmeisesti ulkoilupäivä näiden kanukkien keskuudessa, joten liikkeellä oli aika paljon porukkaa... osa reippaamin ja osa vähemmän reippaamin (kuvan tyyppi käytti sateenvarjoa purjeena!!! Käyhän se meno tietenkin niinkin...)



Ja kaiken kivan jälkeen piti tietenkin lähteä lampsimaan takas kotia... ja Arto ainakin arvaa, että miten siinä kävi... eiköhän ollu pirunmoinen kiikkuminen takas rannalta ihmisten ilmoille ja tietenkin pientä mutaista ja tosi jyrkkää polkua pitkin! Yllä oleva kuva ei paljasta koko totuutta, mut tän paikan ja meren rannan korkeusero oli jotain 50 metriä ja nousu polkua pitkin oli melkein kohtisuora! Hieman jännitti, että toivottavasti lenkkarit ei petä alta! Okralle nousu ei kuitenkaan näyttänyt tekevän tiukkaa ollenkaan, koska kun päästiin ylös, niin eiköhän se aloittanut hirmuiset hepulit ja juoksi mielipuolisesti pallon perässä ympäri niittyä! :) Jollakin ainakin oli hauskaa vaikka toiset ähötti hikisinä ja punaisina! Kun tuosta sitten selvittiin, niin lähettiin kävelemään kohti yliopistoa ja matkan varrella taskuun tarttui pussillinen Pacific silver fir:n (purppurapihta) kerkkiä (on nuo Okran kakkapussit hyviä, kun niihin voi kerätä kaikkea tarpeellista tavaraa matkan varrelta...). Keiteltiin kerkistä illalla sitten siirapit. Hyvää tuli vaikka maku ei ollut niin voimakas kuin Suomen kuusissa.


Yliopistolta löydettiin toteemipaalu! Ja sen kuvan myötä täältä tähän tällä kertaa!

6 kommenttia:

  1. Mahtavat maisemat!! Joko Mikko on alkanut varaileen niitä lätkälippuja etten jää Sarin kanssa ilman kun tullaan talvella paleleen sinne hyytävään Kanadaan?

    Skotlannista terkut ja nyt tuli mullakin kokeiltua tuo "oikean" puoleinen liikenne niillä satasen teillä...

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Kempeleestä! Täällä luetaan ahkerasti teidän blogia. Pikkuneiti, vapun aatonaattona syntynyt, pitää sen verran kiireisenä, että en ole kerinnyt kommentoimaan. : )

    VastaaPoista
  3. Not bäääd, not bäääd nuo teitin piknikmaisemat! Okra olla mainio suomalaisturisti hulppeita maisemia somistamassa, kiva että hepulimeininki jatkuu kaukomaillakin :)

    VastaaPoista
  4. Komiathan nuo on nuo maisemat!! Mieki ehin jo kovasti suunnitella tulevani sinne, kun aattelin, että mulla oli 3kk loma edessä... Sitte sieltä työpaikalta sitten soittivat, että josko jo ens viikolla pääsisin töihin... plaah.. Eikait se auttanu ku mennä.

    Sain siis työpaikan hotel eulerista baselista. Administration assistentin / F&B managerin paikan. Ihan mahtava onni kävi siinä, ja asiaan vaermaan autto, että pomon lapsi on puoliksi suomalainen. :)

    Mikkä teän email osotteet on? pistäsin muutaman kuvan valmistujaisista etc.

    VastaaPoista
  5. Onnittelut Niinalle ja Harrille tytön johdosta! Kertokaahan sitten kun olette nimen julkaisseet. Juodaan ristiäiskahvit sitten etänä!

    VastaaPoista
  6. Hienot on maisemat teillä siellä! Meillä on aika pitkälti vielä Britannia matkailematta kun ei ole ollut autoa mutta kohta sellainen hankitaan ja heinäkuussa rynnätään Skotlantiin. Ai niin käytiinhän me Plymouthissa ja Dartmoorissa ja siellä oli kyllä kovin kaunista ja sattui myös aurinkoiset ja lämpimät kelit. Terveisiä!

    VastaaPoista