tiistai 4. toukokuuta 2010

Elämää täällä (-m)

Elo täällä on rattoisaa kun ei työt paina niskassa. Tosin, just äsken piti vähän "rehkiä", kun piti Hannelorelle vaihtaa puutarhaletkuun uusi suutin ja korjata vuotava sadevesitynnyrin hana. Melkein hiki tuli, kun aurinko kerrankin paistoi. Oon nukkunu pitkälle päivään ja keitelly kahveja, käyny lenkillä Okkern kanssa, selaillu (hiukan) työpaikkoja ja jos on oikein innostus iskenyt päälle, niin jopa kirjoitellut hakemuksen. Tuossa juuri äsken joku rekryäjä kyseli lisätietoja meikän powerisuunnitteluhommista. Katotaan, mitä se poikii.

Kävin tuossa eilen pöllimässä metsästä pöllin. Aattelin, että vuolen siitä vaikka kapustoja ja muita keittiövermeitä, lisää. Hyviä paistolastojakaan eivät täällä ossaa. Itte pittää tehhä, ...kele. Paras paistolasta on puinen, ohut ja hiukan käyrä. Suomessaki on monta semmosta lastantekijää, jotka tekee lastoistaan aivan liian paksuja, ei niillä ole tarkotus vääntää nauloja irti laudoista tai tehä mitään muutakaan raskasta hommaa. Joku on kuitenkin siellä osannut tehdä semmosen lastan, joka soveltuu meikän kouraan parhaiten. Pitää koittaa nyt vuoleskella samanlainen... Onneks tuli tuota puuta otettua ihan reilusti.

Rupespa eilen puutöiden teko himottaan, kun selailin netistä yhtä sivustoa, jossa oli itte tehty puusorvi, puusta. Kyllä siinä silmä lepäsi.

http://www.sihistin.fi/fi/puutyot/sorvi.html

Viikonloppuna käytiin lauantaina paikallisen ökykoulun myyjäisissä, tai mikähän se nyt suomeksi olis; messut, markkinat tjms (engl. =fair). Siellä oli jos jonkin sorttista ruokaa tarjolla, bändiä soittamassa, taidenäyttelyä, kirppistä, arpajaista, ym ym ja paljon ihmistä. Ostettiin autoarpa, ei voitettu bemaria. Vaan kirppikseltä löytyi sitten se oikea juustohöylä! Se oli melkein yhtä hyvä asia, se.





Sunnuntaina käytiin Chinatownissa. Siellä oli kauppa jossa oli pajlon halpoja kasviksia myynnissä. Siellä kannattas käydä useamminkin, vaan ei bussilla. Bussimaksuja meni edestakaselle reissulle $10. Että se halvoista rehuista. Sinne kyllä tulee aika reilusti matkaa, veikkaisin että kymppisen kilsaa ku bussikin maleksi sinne tunteroisen...



Toinen kauppa, jossa oli kans myynnissä vaikka vähän minkälaista kuivattua kalaa. Nam.

1 kommentti:

  1. Kiva lukea teidän elosta ja olosta siellä kaukana. Terkkuja Kajaanista!

    VastaaPoista