sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Ruokaa (-m)

Moro taas.

Tein tuossa viikolla jokapojan ikisuosikkia, herkkuani makaronilaatikkoa. Lopputulos oli mainio, se vaan on aina hyvää. Vaan juttu, joka tässä (tällä kertaa) alkoi kaivertamaan, oli jauheliha. Me ostettiin perusnautajauhelihaa, täällä ei sika-nautaa tai nauta-sikaa ole, vaan joko nautaa, sikaa, kanaa, kalkkunaa puhvelia ym. jne. Tämä jauheliha siis oli perusjauhelihaaa, eli regular ground beef. Jotian $6/kilo, kun viereinen, vähärasvainen eli lean ground beef oli jotain $10-$12 kilo. Eli siis halpaan päädyttiin. Se näytti raakana suurinpiirtein samalta kuin nauta-sika siellä, mutta paistamisen jälkeen...! Noh, kattokaa kuvasta itte ja miettikää sitä rasvan määrää. Pannulle en lisänny yhtään rasvaa.



Siis se oli jotain käsittämätöntä. Tuo jauheliha tuli uppopaistetuksi rasvassa, joka oli peräisin siitä itsestään! Onneksi sen saattoi kaataa veke, tuosta määrästä olis kyllä tukkeutunu jo aortta ... kerralla.
Mutta lopputulema, eli magottilooda oli hyvää ja nyt jo aikaa sitten syöty pois.

Viimeviikolla grillattiin uudemman kerran, nytte hampurilaisia, ku kerta Pohjois-Amerikassa ollaan. Sehän se taitaa tämän maanosan "perinneruoka" olla, jos ei jotain intiaanien poimimia karhunvatukoita lasketa. Alla kuva siitä projektista.



Tänään paisteltiin kanapalasia, niinkuin koipireisiä, mutta ilman sitä koipiosaa, eli pelkkää reittä. Ei kyllä niitäkään voi vähärasvaisiksi sanoa... Pikkuhiljaa alkaa pelottamaan tuon viemäriputken puolesta, että missä vaiheessa se tukkeutuu kaikesta tuosta rasvanmäärästä. Pitänee ostaa sille jotain Marevania, kai.

3 kommenttia:

  1. Heippa
    Olipa ihanaa varmaan. Eikö niissä lihoissa lue rasvaprosenttia.
    Ollaan valmistautumassa ja pakkaamassa huomenaamun lennolle. Anna on ollut työhaaastattelussa. Toivottavasti saa työpaikan. Se olis Baselissa.
    Sie oot rasvoista huolimatta hoikentunut kovasti kuvasta päätellen.Vissiin lenkkeily on tehnyt tehtävänsä.

    VastaaPoista
  2. No nyt kyllä Mikko näytää hotilta, mutta jauhelija on kyllä jostain paikallisen kodittoman kyljestä vedetty kun on noin paljon rasvaa.... alkoholia saattaa olla mukana joten varovaisuutta pyydän.

    VastaaPoista
  3. hahahah, oo ilonen että siellä sentään voi käyttää sitä jauhelihaa. Täällä se sopii vaan johonku ruokaan mitä haudutetaan ja keitetään päivän tai kaks. Vissiin luunytimestä jauhettua, kun se on niin rustoista ja kovaa.

    Siinä saa miettiä kaiken kokkaamisen uusiksi, kun jauheliha tippuu pois. Sitä vasta huomaa ulkomaille muuttaessaa, kuinka paljon suomessa tuli syötyö jauhelihaa.

    Mieki tein tässä viimeviikolla makaroonilaatikkoa. Jauhelihan seasta pitstin lauantaimakkaraa. Hyvää se niinki on :) Ja korvaa vähän ylimääräsellä lorauksella kermaa ja kiklo juustoa sekaan. Nam.

    MUlla on kova yritys lihottaa vimalia. Mie sit leivon ja kokkaan kaikkea rasvalla ja kermalla.. loppujenlopuksi ne ruuat on sit niin hyviä, ja eurooppalaisen makusia, että mie lihon ja vimal laihtuu.

    VastaaPoista