torstai 6. toukokuuta 2010

Puutarhoja yms. mukavaa (-K)

Terveiset täältä Vancouverista munkin puolesta. Vihdoin löytyi edes vähän aikaa kirjoitella! :)

Tässäpä olis joitain kuvia meidän naapurustosta. Ihmiset tuntuu satsaavan täällä pihasuunnitteluun ihan erillä tavalla kuin Suomessa. Kaikilla on pihoillaan hienoja pensaita ja puita, joita leikkelevät samaan tyyliin kuin Aku Ankka mestaripuutarhurina, tosin vielä ei ole törmätty kuin pallon tai neliön muotoisiin pensaisiin, joten on niillä vielä hieman matkaa Akun luomuksiin... Talot täällä on kans tosi mielenkiintoisia, löytyy erkkeriä ja erkkerin erkkiä, puolikerroksia, välikattoja ja ulokkeita vaikka muille jakaa! Täällä kuluu aika ihan vaan kierrellessä ja töllistellessä ihmisten pihoja ja taloja suu auki! ;)













Tosin ollaan me kyllä lenkkeilty ahkerasti tuossa läheisessä metsässäkin. Vancouver kuuluu ilmeisesti lauhkeaan sademetsävyöhykkeeseen (tai niin täällä ainakin ihmiset puhuu, että tämä on sademetsää). Ja siltä se kyllä kasvillisuuden (ja sademäärän!!) puolesta vaikuttaakin. Joka puolella on tosi rehevää kasvustoa ja puiden pinnoilla kasvaa sammalta yms. Pitää käväistä joku päivä kirjakaupassa ja hankkia paikallinen luonto-opas, että pääsee tutustumaan vähän tarkemmin paikalliseen kasvustoon ja eläimistöön. Niin joo hoksattiin tuossa muutama päivä sitten, että tuossa naapuritalon pihalla kasvaa piikkipaatsama!! (eli se puu, jonka lehtiterttuja on kaikissa joulukorteissa), tai no myönnettäköön, että ei me sitä puun nimeä heti muistettu vaan huomattiin, että eikö tuo oo se joulukasvi!! Muutamia mielenkiintoisia eläimiäkin ollaan täällä nähty. Pesukarhuja ja kolibreja! Nuo pesukarhut tuntuu olevan tosi veikeitä otuksia. Mie törmäsin niihin yhtenä päivänä kun ajoin pyörällä yliopistolta kotiin. Ne kävelivät siihen tyyliin, ku olisivat olleet koko päivän läheisessä baarissa siemaillemassa pesukarhua vahvempaa ilolientä! Ihme vaappujia! :) Mark (Hanneloren poika) kertoi, että voidaan törmätä myös haisunäätiin! Saapahan nähä mitä Okra niille sanoo ku näkee.... tai no ennemminkin miltä se sen tapaamisen jälkeen haisee, Okran tuntien menee kuitenkin haistelemaan ei-sopivia paikkoja! ;)









Niin kuin Mikko edellisessä tekstissä kirjoittikin, käytiin viime viikonloppuna paikallisessa kiinalaiskorttelissa. Löydettiin sieltä myös mukava pieni puisto, josta tuossa alla kuva. Lähettiin sen jälkeen kattelemaan Vancouverin keskustan maisemia ja kyllähän täällä ihan hienolta näyttää (silloin kun ei sada)! Läheisessä satamassa oli just lähössä mahoton risteilijä ilmeisesti Alaskan suuntaan. Kattelin just netistä lippujen hintoja, ilmeisesti olis jotain 550CADin luokkaa per nuppi. Saa nähä raskiiko joskus lähteä tuommosella pelillä seilailemaan, mut olishan se kyllä melko mellevää...







Ja lopuksi kateltiin mahollisille vieraille majoituspaikkoja ;)

2 kommenttia:

  1. Voi vehmaus tuota ihanaa rehotusta siellä mettäpolkujen varsilla - kyllä Okran kelpaa siellä teitä ulkoiluttaa! Noilla hulppeilla nypityillä pihoilla en kyllä välttämättä tuntis oloani niin kotoisaksi, kyllä sen pihankin pitää olla mieluummin vähän villi ;) Millonkas pääsette lohijokiin tutustumaan?

    VastaaPoista
  2. Joo tuo metsä on kyllä ihan paras paikka! :) Saapi nähä milloin pääsee kenttähommiin, hieman hitaasti etenee asiat sillä rintamalla. Mutta eiköhän nuo tutkimusjututkin ala pikkuhiljaa etenemään, nyt kun on saanut suurimman osan paperisodasta käytyä läpi ja pikkuhiljaa alkaa tietämään mihin täällä on oikeesti mahdollisuuksia. Voi kuitenkin olla, että joku muu käy ne kalat pyytämässä kuin mie. Minä vaan tilaan jostain, että tarttisin sen ja sen verran kalaa :)

    VastaaPoista