sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Uusi lemmikki (-m)

Meillä on uusi lemmikki! Olen tuossa kasvihuoneessa syöttäny hämähäkkiä. Melkein joka päivä olen pyydystäny sille kärpäsen tai jonku muun ötökän. Katotaan saanko sen lihotettua niin, että se halkeaa. Aattelin nimetä sen Paavo-Päivikki Jormanaiseksi, kun en sen sukupuolta tiedä.





Muitaki elukoita täällä näkyy aina tämän tästä: Okra tietysti innostuu aina kun näkee oravia tai pesukarhuja. Mutta kolibrit on oikein mukavan näkösiä; niitä tuntuu pörräävän tässä puutarhassa aina tämän tästä. Kuuluu vaan TRRRRRRRRR, ku ne pörähtää paikalle ja jo samantien häippäävät. Aika arkoja otuksia ovat, eikä kameralla ehdi niitä räpsiä juuri ollenkaan.

Jaahah, taas vaihteeksi sataa vettä, johan tässä saatiinkin melkein päivä nauttia aurinkoisesta kelistä. Eilen kun aurinko paisteli koko päivän, käytiin vähän ostostelemassa tuolla Kitsilanossa ja sitten shoppailun päätteeksi syömässä kreikkalaisessa ravintolassa. Hyvät oli ruuat. Tuli taas tilattua alkuruuaksi viininlehtikääryleitä. Se on mulla vähän semmoinen benchmarkkausjuttu kreikkalaisten ravintoloiden kesken, että ku niitä tilaa, niin saa jonkinlaisen käsityksen minkälainen paikka on verrattuna muihin kreikkalaisiin. Nämä oli hyviä, mutta ei niin hyviä kuin Crecianin, kyllä se on vielä parempi paikka.

Samalla tavalla tuli Oulussa benchmarkattua kiinalaisia ravintoloita tilaamalla niistä hapan-imelää kanaa. Ne kun söi kertaalleen läpi joka paikasta, niin tiesi kyllä mihin paikkaan ei tarvinnut enää mennä ja mistä jatkossa tilasi sapuskat. Ja se oli se pikku kiinalaiskioski siinä Anttilaa vastapäätä (mitä ei ole siellä ollut enää vuosiin). Vaan eipä tuota kiinalaista ruokaakaan ole tehnyt enää mieli Oulusta, kun Kiinassa söi sikäläisiä ruokia. Oululaisten/suomalaisten kiinalainen on täyttä kuraa. Ei sillä ole mitään tekemistä oikean kiinalaisen ruuan kanssa.

Shoppailusta vielä: niinhän sitä sanotaan, että köyhän ei kannata halpaa ostaa. Ja niin se taitaa olla. Ostin, ku tänne tultiin, uudet lenkkarit, halvalla ($17). Ne kesti tasan niin kauan kuin arvata saattoikin, eli kuukauden. Kylähän tuon vähän etukäteen arvasin, että ne tulevat hajoamaan nopeasti, kun niin vähän niistä maksoin, mutta kyllähän se silti aina vähän harmittaa. Vaikka etukäteen tietää. Noh, nyt siis on ostoslistalla lenkkarit. Sentään sandaalit saatiin ostettua kummallekin eilen. Niiden pitäisi olla sentään jonkinlaista laatuan kun North Facet ovat ja vuoden takuun myönsivät niihin. Ja hienot ne on kanssa!

Täältä tähän.

1 kommentti:

  1. tuohon kiinalais hommaan vaan sen verta, että sama se on intialaisen ruuan kanssa. Kun on kerran intiassa sitä oikeaa ruokaa syyöny, niin ei täällä viitti enää mennä ravintolaan syömään. Ja sama on kyllä suomalaisen ruuankin kanssa. Ainoa ruuoka joka maistuu samalta tai vähän paremmalta ku suomessa on lätyt. Kaikki muu maistuu aika roskalta tai niitä ei voi ees syöä.

    Eikait siinä, kun kerrohan taas terkkuja katjalle, okralle ja tietty Paavo-Päivikki Jormanaiselle

    VastaaPoista