maanantai 14. kesäkuuta 2010

Päivää taas (-m)

Eli terve.

Eipä kummosia menossa, työrintamalla hiljaista, hakemuksiin ei ole tullut yhtään vastausta. Uudet kengät tuli hommattua, nyt taas on hyvä lenkkeillä. Puutarhassa salaatit kasvaa kohisten ja etanat hukkuvat ansoihin joita olen "suurella vaivalla" tehnyt. Okanagan Springs Pale Ale näyttää olevan hyvää ansamateriaalia. Multaan upotetut tölkit ovat melkein täynnänsä hukkuneita etanoita. Tiskipöydän ja seinän välinen sauma oli täällä tehty vähän hölmösti; ei oltu laitettu silikonia siihen ollenkaan vaan pelkällä sillä sauma-aineella oli tilkitty se rako. No eihän semmonen kestä, kun siinä on vettä vähän koko ajan ja pöytälevy liikkuu hiukan. Joten ehdotin Hannelle, että fiksaan sen kuntoon. Kävin tuossa päivällä ostaan pikku silikonituubin ja aattelin ruutata sen paikoilleen kunhan vaan se sauma kuivahtaa tiskauksien ym jäljltä.

Viikonloppuna käytiin ostoksilla, lakanoita tällä kertaa. Ei. Ei ne osaa sitäkään. Ensinnäkin, kauppa oli iso supermarketti jossa oli tavaraa laidasta laitaan ja sieltä me sitten aateltiin löytävämme kaikki tarpeelliset kamat, noin niinkuin vierasvaraksi, patjat, peitot tyynyt lakanat ym mitä siihen nyt tarvitaankaan. Hyllyt kyllä notkui tavaraa, mutta hintalappuja ei missään. Kyllä siinä taas rupesi painetta nostamaan, kun ravaa hyllyjä edestakas ja myyjiä ei missään eikä hintoja tiedä. Kompromisseja piti sitten tehdä. Patja ja tyynyt osuivat ihan nappiin, mutta peitot olivat vähän ohuenlaiset, vaan eiköhän niissä vieraat pärjää, kunhan ei itte tartte niissä nukkua, njäh njäh... Vaan lakanat. Erityisesti pussilakanat. Niitä joko ei täällä tunneta tai ei osata tehdä, sillä missään ei sellaisia ollut. Ja mikähän se pussilakana edes on englanniksi? Kun ei sitä tiennyt, niin turha oli edes yrittää kysyäkkään. Sitten Katja löysi lupaavan oloisen paketin, jossa oli tyynyliinat, lakanat ja "fitted sheet", minkä oletimme olevan mahdollisimman lähellä pussilakanaa. Näiden toisten lakanoiden täytyi olla tarkoitettu peitolle; miksi paketissa muuten olisi kahdet lakanat? Ja vihjeitä saatiin vierestä, kun yksi ukko koitti tuskailla saman asian kimpussa; se oli ilmeisesti ottanut siskonsa tai naapurin rouvan mukaan ostelemaan ja se tuuppasi sille ukolle semmoisen fitted sheetin kouraan. Noh, sen paketin mekin otimme ja toivoimme parasta, vaan kotonahan se sitten kosahti nilkkaan, semmoinen muotoon ommeltu alulakana se fitted sheet sitten tieten oli. Jaa paketissa ei tietenkään ollut niitä pussilakanoita, vaan semmoset helevetin tyhmät lakanat jotka pitäisi vaan laittaa itsensä ja peiton väliin ja kääntää siihen peiton päälle. Sopii hyvin jollekin komppanian vääpelille joka nukkuu koko yön asennossa, mutta ei meikäläiselle. Mulla semmonen olis kaulan ympärillä heti eka yön jälkeen ku mie pyörin ja mynsträän sängyssä öisin kuin mikäkin sähkömoottorin roottori. Ei hyvä. Onneksi meillä on pari pussilakanaa jotka saatiin tuolta Hannelorelta, se kun saksalaisena ymmärtää tiettyjen asioitten päälle: mm järjestys olla pitää ja peitoilla pussilakanat. Nukkukoon vieraat noissa lakanoissa sitten.

Okralta karvat vähenee, eli meillä on matto aika komeassa kunnossa välillä. Paavo-Päivikki lihoo kimalaisilla ja kärpäsillä. Tomaatit alkaa kukkia.

Taijan ruveta tästä kohta nukkumaan, eipä muuta tällä kertaa.

2 kommenttia:

  1. Terve ja kiitos jussitoivotuksista etukäteen. Otitte hiukka varaslähdön juhannukseen, sitä kun pitäisi vielä malttaa odottaa ensi perjantaihin. ;)

    On ollut hauska lukea teidän kuulumisia ja saada hiukka käsitystä, millaista elämä ison rapakon takana on. Mukavalle kuullostaa, ei voi muuta sanoa! Ohan se teille aivan hulppea kahden vuoden seikkailu hyvässä alussa.

    Kyllä työ ootta viikoittain mielessä käyneet. Viimeksi tänään, kun kattelin varastossa teidän dartsitaulua ja ajattelin, että saiskohan sen pikku hiljaa jonnekin riipustettua. Pitäisi saada tuo matkarahapossu lihomaan, jotta pääsisi teidän luona käymään. Tällä hetkellä vain tuntuu, että possu nimeltä Koti on tosi hyvässä syönissä ja imee pörssini alijäämän puolelle!

    Meidän arki jatkuu entisellään. Töitä on ollut sekä Väiskillä että mulla tehdä asti ja pihakin kaipaisi puuhastelua. Killit kasvaa ja voi hyvin. Hiiriä tmv. ilmestyy harva se päivä rappusille! IHANATA, TAI SITTEN EI!!!!

    Oikein ihania kesäpäiviä teidän suuntaanne ja Okralle spesiaali rapsutusterkut

    A&V

    VastaaPoista
  2. Mainio toi sun pussilakana juttu:) Ihan sama homma oli täällä Ohiossa. Jos olisin muistanut, niin olisin varoittanut. Hommasin ite uudet pussilakanat viime suomen reissulla Kaakkurin sittarista.
    -Mikko M

    VastaaPoista