tiistai 22. maaliskuuta 2011

Deep Cove ja Lynn Valleyn riippusilta

Moron.

Kävimmä sunnuntaina vähän ajelulla kun tuo Hannen auto on tuossa ja mulla avaimet siihen... hähhäh. Käytiin tuossa vuorten juurella, Lynn Valleyn puistossa vähän kävelemässä ja ihmettelemässä viime vuosisadan alussa tehtyä riippusiltaa. Vuorilta tulee kiva pikku puro, mahtavine putouksineen. Täällä kun pienetki purot saa ihan hienot putoukset aikaan, kun korkeuseroja on sen verran reilusti enemmän ku Suomessa. Siellä sitten tehtiin pieni lenkki ja mentiin riippusillan yli. Alue on laitettu oikein helposti lähestyttäväksi; isot parkkipaikat (tietysti!) ja portaat tehty hyvin, että huonojalkasimmatkin pystyvät siellä kulkemaan.

Twin Falls

Alapuolen putouksien (Twin Falls) silta

Me putouksien alapuolella. Paikka olis kesällä aika magea piknikpaikka...

Lynn Valleyn riippusilta

Lynn Valleysta mentiin sitten Deep Coveen, joka on pieni kylä tämän Fraser-joen yhden haaran poukamassa (kylän nimi tarkoittaa syvää poukamaa). Kylä on nätti ku nappi ja komia ku linja-auto. Sieltä lähtee vaellusreitti, joka kulkee tuon Lynn Valleyn riippusillan kautta n. 40km suoraan länteen vuorten alarinteitä pitkin aina merelle asti. Me käytiin kävelemässä (=kiikkumassa) parisen kilometriä yhdelle näköalapaikalle, josta sitten otettiin kuvia.

Näköalapaikka näkyy tässä kuvassa keskellä, vuoren rinteellä oleva paljas kalliopaikka

Täällä ei kaikki kyltintekijätkään ole ihan ryppyottasia byrokraatteja...

Katja ja Okkeri poseeraa. Taustan rinteellä vasemmalla näkyy samainen näköalakallio.

Kallion päällä

Vaellusreitin varrella olevia pikkupuroja

Niin joo, ja sohvahan sitä tuli uusittua, nyt se näyttää tuolta. Hioin siitä puuosat ja öljysin ne. Nyt se näyttää ihan hyvältä. Ikeasoffa se kuiteski on. Koivua sen runko taitaa olla, ja mulle selvis, miks Ikea myy noita niin halvalla; vaikka puu on umpipuuta, niin ne on tehty semmosista parinkymmenen sentin pätkistä liimaamalla yhteen... Voi tehä sohvan suurinpiirtein halkokorin sisällöstä sillä tavalla, eikä tartte ostaa kalliita koivulankkuja.

Sohva, kolmas yritys. Jokohan tämä nyt saa olla täällä pidempään...?

Okra poseeraa Vancouverin skylinen edessä

2 kommenttia:

  1. Onpa komeita paikkoja, tuonne mekin haluamme...arvaa ketkä

    VastaaPoista
  2. Minäkin haluan!! Mahtavia maisemia ja ihanan kirkasta vettä, kyllä Okran kelpaa kulkea mukana. :)
    -Veera

    VastaaPoista