sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Tutkijalautakunta selvittää... (-m)

Moro taas.

Liukasta on ollunna täällä. Eilen oltiin Katjan työkaverin synttäreillä (taas) ja paluumatkalla pyöräiltiin ylös yks mäki niin, että takarenkaat lipsu joka polkasulla. Tämä Matt sai kuksan meiltä lahjaksi. Se oli onnesta soikea koko illan ja söi ranskanpottuja ja joi kaljaa siitä. Ei sen ilo siitä laantunu vaikka se perkeleen kuksa otti ja halkes ku se turposi kaikesta nesteestä. Vaan semmonen halpa, vitosen kuksa se oli. Ku osteltiin niitä Suomesta matkaan, niin eipä aateltu, että joku oikeasti niistä jotain jois...

Takas liukkauteen. Tultiin siis takas, kotia päästiin ilman kolhuja ja ku lähettiin vielä käyttään koiraa pihalla kahen maissa yöllä, niin kuultiin renkaitten ulvontaa ja rysähys. Samantien sammu kaikki valot kymmenien korttelien alueelta. Joku tais ajaa tolppaan? Kierrettiin siinä meidän vakiolenkki ja nähtiin taskulamppujen valoja. Mentiin tietysti uteliaina kattomaan että mistä on kyse, niin palomiehet rupes huuteleen, että seis, ei enää askeltakaan, sähköjohot on maassa. Jonku piha oli ihan mullin mallin ja henkilöauto pönötti sähkötolpan päällä (tolppa tietysti kaatunu, ei se auto siellä ylhäällä ollu). Ei siinä kellekkään mitenkään ollu käyny, ku ei ees ambulanssi tullu sinne. Lähettiin siitä sitten kotiin nukkumaan, hampaat pestiin kynttilän valossa. Sähkökatkos kesti parisen tuntia.

Tuossa muutama tunti sitten käytiin päivänvalossa kattomassa, että mitä oli tapahtunu. Joku oli ajanu (kännissä, ihan varmasti) risteyksen yli pihalle, hajottanu aidan, pensaita sekä sähkötolpan harusvaijerin mennessään. Tolppa varmaanki jo kaatunu siinä vaiheessa ja tämä oli sitten peruuttanu vauhilla sen tolpan päälle niin, ettei enää päässy karkuun. Sillä karkuun se oli selvästikki yrittäny. Muuten se auto olis ollu siellä pihan perällä. Jutun suola on siinä, että me tultiin pyörillä siitä samasta risteyksestä n. 10 minuuttia ennen tuota kolaria. Hyvä, ettei ollu samaan aikaan siinä risteyksessä, varmaan päälle olis ajanu.

Pikkujoulukausi se täälläki on nyt, siksi kai tuo känässä ajeliki. Täällä kun ei ole _niin_ paheksuttavaa ajella parin tuopposen tsikunoissa ku siellä, vaikka kyllä niitä maistissa ajelijoita Suomessaki on vaikka kuinka. Mutta ei uskalla aatellakkaan, täällä niitä mahtaa iltasin olla melko monta liikkeellä. Pimeä ja liukas tie, pikkupakkaset ja kesärenkaat muutaman tuopposen kera on hieno yhistelmä...

Muutamasta tuopposesta vielä; tulin tehneeksi perjantaina vehnäolutta. Kiinnostuneille ohessa aineslista:
0.05 kg. 2-Row Carapils® Malt
0.05 kg. Honey Malt
1.36 kg. Liquid Wheat Extract
2.04 kg. Liquid Light Extract
14 g. Hallertau Hersbruck (Pellets, 3.8 %AA) boiled 60 minutes.
14 g. Fuggle (Pellets, 4.75 %AA) boiled 15 minutes.
Yeast: WYeast 3068 Weihenstephan Weizen

Original Gravity: 1.051
Terminal Gravity: 1.012
Color: 8.08 SRM
Bitterness: 11.5 IBU
Alcohol (%volume): 5.1 %

Pikkujoulujuhlia tuntuu meilläkin olevan tiedossa joka viikonlopulle aina siihen asti kunnes lähetään Suomeen. Eli ei mitään uutta auringon alla.

Silleen.

2 kommenttia:

  1. No huh huh. Suomessa se auto olis ollu metässä ja se juoppo olis huudellu teitä avuksi sen auton siirtämisessä.

    VastaaPoista
  2. Niinhän siinä varmaan olis käyny.

    P.S. Lumet täältä on jo sulanu pois

    -m

    VastaaPoista