maanantai 1. marraskuuta 2010

Karkki tai kepponen (-m)

Se oli sitten Halloween sunnuntaina. Aika paljon ihmiset tuntuivat juhlistavan sitä, vaikkakaan ei kaikki. Noin kolmannes Vankkurin asukkaista on alunperin kotoisin Intiasta ja Kiinasta, joten monikan noista ei tunnista juhlaa omakseen. Tietysti ne, jotka ovat täällä jo useamman sukupolven olleet ovat jo sen omaksuneet...

Me kuitenkin omaksuttiin juhla itellemme täysin. Kaiverrettiin kurpitsoja (ei, Junnu, ei kaiverrettu Hitleriä), koristeltiin kasvihuonetta kummituksilla ja pukeuduttiin hassusti. Mie pukeuduin 80-luvun pornotähdeksi ja Katja mun "lämmittelijäksi". Mulla oli tiukat farkut, kireä t-paita, takatukka ja mustat viikset. Katjalla punamusta tukka ja vauhdikas meikki päällä. Okra puettiin kimalaiseksi, se ei kuulunu meidän teemaan millään tavalla. Okran puku oli ostopuku, meillä vaan peruukit oli ostettu, loput improvisoitu.

KasvihuoneLentoon lähössä... mopo polkastaan käyntiin.

Kimalaisen lentoa

Meillä kävi vajaa kymmenen kersaa sanomassa "Trick or treat" eli karkki vai kepponen ja sitten niille piti antaa karkkia. Onneksi ei käyny sen enempää, niin jäi itelle paljon möhnättävää... Lapsilla oli kyllä ihan hienot asut päällä, ykski oli pukeutunu LEGO-äijäksi. Semmonen iso keltanen pallopää ja koukkukädet. Eihän se niillä mistään olis saanu mitään kiinni, mutta sillä oli vanhemat mukana auttamassa.

Pääosin lapset olivat pukeutuneet, mutta oli myös osalla aikuisistakin naamiasiasuja. Joillakin oli talot koristeltu ihan kummituslinnojen tai hautausmaiden näköisiksi, mutta myös oli niitä jotka olivat lähteneet kotoaan muualle, ettei häirittäisi tai ykski, joka oli laittanu sadettajat päälle pihapolulle, ettei kukaan tulisi.


En tiedä moniko kersoista oli varautunu siihen, että tekisivät kepposia, sillä ei niillä oikein mitään varusteita näyttänyt sitä varten olevan. Tyypillisiä kepposia kuulemma on saippuoida ikkunat, nakella kananmunilla paikkoja tai heitellä vessapaperirullia pihapuihin. Parempiin kuuluu laittaaa koirankakkaa (tai omaa) paperipussiin, laittaa pussi oven eteen, sytyttää se, soittaa ovikelloa ja juosta karkuun. Oven avaaja luultavasti koittaa polkea tulen sammuksiin...

Kyllä silti meidän pääsiäinen on mukavampi juhla, kun lapset joutuvat tekemään jotain saadakseen karkkia (vrt. laulaminen&virpominen tai vaan sanoa "trick or treat"), vaikkakin naamiaisasuissa on tässä juhlassa enemmän vaihtoehtoja.


Muiden kurpitsoja...

Sokerina pohjalla, me!

2 kommenttia:

  1. Hehheh, paras kurpitsa toi jolla on silmälasit! :) Olitte tekin kyllä hienoja väsänneet.
    Okrallehan kimalaispuku näytti sopivan hienosti.

    VastaaPoista