keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Eipä mitään ihmeempää (-m)

Moro taas,

Viikon suurimpiin kohokohtiin lukeutuu tänään tullut paketti Suomesta, jonka isä laittoi meille tulemaan. Sieltä löytyi mun sorvitaltat sekä papan vanhojen höylien terät. Aika mageat ovat. Noihin on ilo tehhä höylät ympärille. Okra sai uuden kurapuvun, se on siitä tosi ylpeä. Hullu läjä salmiakkia ja ruisleipää! Jee, kiitos isä ja äiti.

Eilen asentelin vessan katolle uuden tuulettimen. Hiljainen on, ja kyllä käryt lähtee. Tosin tällä hetkellä ne vielä menee suoraan vinttiin, kun sinne piti tehä huoltoluukku, jotta vessan ylisille pääsi tolskaamaan. Siellä saa, tämänhetkinen Hanneloren vieras haistella, mille suomalaisen miehen tuoksut tuoksuu...

Peltisepän pitäis tulla lähipäivinä tekemään läpivienti peltikattoon, jotta saan poistoputken asennettua paikoilleen. Sen jälkeen ei pitäisi enää paskankäryjen haista yläkerrassa chileläisen vieraan nenään. Ja samalla suihkun kosteudet lähtee taivaalle, eikä jää välikattoon pyörimään.

Vaan olipa ampparit tehneet komean pesän vessan ylisille: ainakin 40cm leveä, 30 pitkä ja 15 paksu pesä siellä oli. Aikaa sitten jo hylätty, kylläkin, ei näkynyt kuin pari kuollutta pimpparia, onneksi. Semmoinen keltaisen ruskea kennosto siinä oli, sekä sitten sellainen tasomainen ympärystä. Se ei ollu ollenkaan semmonen harmaa pallo, niinku Suomessa, ilmeisesti täkäläiset ampparitki harrastaa erilaista rakennuskulttuuria. Niiden laatuun en osaa ottaa kantaa. Mutta jännä yksityiskohta siinä oli: muuten pesä oli sellaista paperimaista, kevyttä tauhkaa, mutta ydin oli savesta tehty. Paperikennojen halkaisija oli 3-4mm mutta tämä saviosa oli 10mm leveä ja 25-30mm pitkä. Liekö kuningattaren kortteerit tai sitten tulevien kuningatarten kennot? Biologit, kertokaa, ku tiijättä!

Katja kasvatti kesäkurpitsan. Kuva alla. Punnittu ei olla vielä.

Okra oli haljeta innosta, ku sai ihkaoman tuulipuvun!

Ampparien (?) pesä. Koko pesästä ei tullu otettua kuvaa.

Katjan rakkaudella kasvattama kesäkurpitsa, vieressä minun 42-mono ja kasteluletku. Eikö nuo oo normaalisti perus kurkun kokosia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti