sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kevättä (-K)

Morjens! Terkkuja taas tältä rannikolta munkin puolesta! Täällä kevät etenee pikkuhiljaa, paras merkki taitaa olla playoffsin alkaminen. Yliopisto ja koko kaupunki hiljenee peli-illoksi ku kaikki kattoo pelejä kotona ja autojen katoilla heiluu Canucksien viirejä. Täälläkin ukot harrastavat playoffs partojen kasvattamista näin naisväen ihastukseksi, kaikenlaisia harvapartoja hilluu tuolla kaupungilla, tiiä toivoisko sitä, että Canucksit putoais, että ukot ajais partansa ;) No ei sentään, täällä mekin kannustetaan kovasti "kotijoukkuetta" ja telkkari huutaa peli-iltoina. Tällä hetkellä Canucksit johtaa Chicagoa 2-0 pelivoitoilla, saa nähä miten tänä iltana käy!!

Näin puutarha immeisen silmään kyllä kevään eteneminen näkyy eniten tuolla pihan puolella. Kirsikkapuut on alkaneet kukkimaan ihan urakalla ja kaupunki viettääkin kirsikkafestivaaleja. Näitä eri kirsikkalajeja riittää vaikka millä mitalla. Sen kummemmin en niiden lajikirjoon ole vielä tutustunut, mutta selviä eroja näkyy kukkien väreissä ja "terttujen" rakenteessa. Alla muutamia esimerkkejä. Toivottavasti joku puu on vielä kukassa parin viikon päästä, ku meidän vanhemmat suuntaavat kulkunsa tätä mannerta kohti!



Mikko ja Okra poseeraa





Ja onhan sitä pitänyt tietenkin jo grillikin virittää tulille. Ollaan grillailtu jättikatkaravun pyrstöjä, kanavartaita ja tänään olis vuorossa kananrintoja, chevre juustokuorutuksella, lisäkkeenä höyrytettyä parsakaalia. Taitaakin tulla ihan nälkä tätä kirjoittaessa ;)

Mikko grillimestarina ja Okra vahtii putoaako mitään!

Slurps!

Okra nättinä

Mutta parhaiten tän kevään huomaa ihan omaa palstaa kyntäessä. Kasvihuoneessa tomaatit, kurkut, kesäkurpitsat, parsakaalit, mansikat, mintut ja purjosipulit kasvavat hurjaa vauhtia. Ens viikolla pitäis istuttaa nuo sipulit jo ulos salaattien, tillien, oregaanojen ja basilikojen lisäksi. Ja kun yhtenä päivänä oikein innostuin niin raivasin naapurin pihaakin parempaan kuntoon! On tuo rantouttavaa hommaa ahertaa pihalla ja seurata taimien kasvua. Varsinkin kun noista on satoa odotettavissa! Ainoa huono puoli vielä tähän aikaan vuodesta on, että pitää raahata kaikki nuo taimet aina illalla sisälle, kun ulkona ja kasvihuoneessa tulee yöllä niin kylmä, ettei ne vielä tarkene siellä ja sama rulijanssi aamulla, kasvit ulos.

Osa taimista

Aamulla seurattiin vaaleja netistä. Olipa mukava kuulla pitkästä aikaa suomenkieltä ihan suorana lähetyksenä yle areenan kautta. Me käytiin äänestämässä Mikon kans ennakkoon Suomen konsulaatissa viikko sitten. Pidettiin peukut pystyissä, että oltais satuttu äänestämään samaan aikaan kuin Lumme tai Salo, mut harmi, ei niitä siellä näkynyt! Kertoivat siellä konsulaatissa, että tällä alueella asuu noin 8-10 000 suomalaista (mukaanluettuna toisen polven suomalaiset). Oli yllättävän suuri luku, ku ei me olla niihin paljoa täällä törmäilty. Mut meinaavat järkätä nyt ens kesällä jotkin Suomi-festarit täällä ja luvassa olis esim. kyykkää. Mikon hätynee osallistua entisenä aketeemisen kyykän Oulun mestarina!!

Mut nyt täältä tähän, me taidetaan lähtä hankkimaan pääsiäisherkkuja paikallisesta marketista ;) Hauskaa pääsiäistä kaikille!!!! Ja äiti, isä, Kaarina ja Ilkka, tervetuloa! Ja Artolle onnittelut harjoittelupaikan johdosta tätäkin kautta! :)



2 kommenttia:

  1. Huikean kauniita nuo kirsikkapuut, muutenkin siellä on jo niin vihreää. Iloista pääsiäistä koko teidän porukalle!

    VastaaPoista
  2. Iloista pääsiäistä teille kanssa! Ja rapsutuksia tasapuolisesti kaikille sukulaiskoirille! :)

    VastaaPoista