sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Ryytimaa (-K)

Heippa taas kaikille!

Tässäpä olisi nyt niitä Mikon lupaamia kuvia karhunvatuista! Tuo läheinen metsä on kyllä mukava marja-aitta, kun sieltä tuntuu löytyvän kaikenlaisia hillotarpeita. Karhunvatut ovat kyllä olleet tähän mennessä parhaita, oikein kypsien ja mehukkaiden maku muistuttaa vähän mesimarjaa, joten eipä ole valittamista! Ainoa vaan on niiden poimiminen, niitä pitää oikeasti haluta, että viitsii poimia. Nimittäin piikit pensaissa on älyttömän teräviä ja niitä on PALJON! Verille raastaa kätensä, kun noita poimii! Kirjoista kun katsottiin, niin tällä alueella on pariakin tyyppiä noita karhunvattuja. Nyt kypsyneet ovat sellaisia senti-puolitoista läpimitaltaan ja kasvavat maatamyöten köynnösmäisesti. Elokuussa pitäis sitten kypsyä isomman lajikkeen marjat ja ne pensaat onkin sitten parin metrin korkuisia ja piikit niissä on vielä isompia ja terävämpiä! Mut kyl me suomalaisella sisulla nekin pensaat marjoista tyhjennetään! Suunniteltiin jo, että laitetaan villapaidat päälle ja isketään pensaaseen kimppuun, jos niissä paidoissa olis tarpeeks paksuutta taistella noita piikkejä vastaan!


Mie en oo tainnu muistaa laittaa tänne blogiin kuvia meidän puutarhasta ja kasvihuoneestakaan, joten tässäpä olis pari kuvaa niistäkin. Puutarhassa kasvaa valtava kasa lehtisalaattia, muistaakseni joku jäävuorisalaatin muunnos, rucolaa, tomaatteja, ruohosipulia, basilikaa ja pari ihan mini-pientä tainta rosmariinia ja tinjamia. Ens vuonna meinasin laittaa sinne tilliä, kun noita hummereita saa kohtuu halvalla täällä, niin olis sitten yrtit keitinliemeen omasta tarhasta (pelkkä ajatus hummerista nostaa nyt kyllä veden kielelle, meinattiin nimittäin tänään lähteä katsomaan, jos löydettäis tuosta lähikaupasta semmoinen ja tehdään se alkupalaksi!). Niin joo ja Hanne antoi mulle myös kesäkurpitsan taimen, joka nyt pukkaa kukkaa ja vihannesta ihan kiitettävästi!





Kasvihuoneesta löytyy sitten loput tomaateista ja pari kurkkua, basilikaa ja tietenkin meidän oma chili viljelmä! Habanerot ja jalapenot on jo lähteneet ihan mukavasti kasvamaan. Kukkia ja marjoja odotellessa....


Tässä olis sitten muutama kuva Okran parhaasta kaverista, naapurin Rudysta alias Ruutista! Okra tykkää käyttää Ruutia puruleluna ;) No ei sentään, Ruuti tuntuu olevan rakastunut Okraan, on tainnut ottaa sen emon korvikkeeksi (Ruuti on nyt noin 9kk). Hauskaa niillä tuntuu olevan ja joka kerta kun kävellään Ruutin kodin ohi niin Okra koittaa vilkuilla, että missäs se kaveri luuraa. :) Me käytiin muuten Okran kans tänä aamuna aamulenkillä kaupassa ja kuljettiin siinä sitten paikallisen lihanleikkaajan/teurastajan ohi ja pitihän sitä sitten pysähtyä ostamaan nappulalle oma putkiluun kappale. Sitä se on nyt koko aamun yrittänyt jyystää. Tuntuu vaan tuo naudan luu olevan kovempaa ainesta kuin poron luut. Ihan itku tuntuu Okralta välillä pääsevän, että miten hän pääsee käsiksi ihanaa luuytimeen, kun kieli ei tunnu riittävän! ;)




Eilinen päivä vietettiin Jericho beach:illa, kun siellä järjestettiin kansanmusiikkifestivaalit! Ei me sentään sisään raskittu mennä, mutta jäätiin aidan toiselle puolelle kuuntelemaan ja ottamaan aurinkoa! Mikko meinas, että hän ei oo nähny yhtä montaa hippiä yhtä aikaa koskaan, mitä siellä festareilla oli! Siellä nimittäin oli tietenkin hirmuisesti myyntikojuja, mut kaikissa niissä kojuissa myytiin jotain ihme hippikamaa!




Niin joo ja paikan päällä pörräsi tämmöinen pieni lintu, mikähän lienee...

2 kommenttia:

  1. Heissan! Tulee vesi kielelle, kun lukee tuosta teidän marja-aitasta (saati ryytimaan antimista), tuoreita karhunvatukoita ois kyllä makia päästä maistamaan... Hauskan näkönen karvalelu Okralla ;-D Voiskohan tuo siivekäs olla valkopäämerikotka?

    VastaaPoista
  2. Jep, valkopäämerikotka se oli. Ollaan jo muutama semmoinen täällä bongattu, mut viimeinkin sattu kamera mukaan oikeaan aikaan! Tuossa mettässä asustaa amerikanpalokärkiä, pitää koittaa niistäkin saada joku päivä kuvia, kun ovat tosi komioita!

    Joo Ruuti on mainio tapaus! Okra muka koittaa välillä ottaa koko otuksen suuhun, että se vähän rauhoittuisi kaikelta Okran ympäriltä kiehnäämiseltä! ;)

    Rapsutuksia sinne komialle show-mies Rohtolle ja tietenkin valloittavalle paapalle!

    VastaaPoista