lauantai 31. heinäkuuta 2010

mennään, ei mennä... (-m)

Moro,

Täällä on nyt pitkä viikonloppu, maanantai on joku kansallinen vapaapäivä, ihan vaan sen takia, kun seuraavaan kansalliseen vapaaseen olisi ollut liian pitkä aika ( http://en.wikipedia.org/wiki/Civic_Holiday ). Seuraava vapaa olisi ollut heinäkuun ekan päivän (kansallispäivä) jälkeen vasta syyskuun eka maanantai (työn päivä, labor day), olis pitäny mennä jopa kaks kuukautta ilman vapaapäiviä! Oishan se ollu kauheaa.

Joka tapauksessa, lomathan meille passaa, joten aateltin että vuokrataan auto ja lähetään huristelemaan vähän kauemmas kattelemaan maisemia. Vaan voi! Joku muukin oli keksinyt saman idean ja kaikki vuokra-autot oli jo vuokrattu. Vuokrafirmojen sivustot näyttivät vaan eioota. Ja jos joku kärry oli, niin aivan naurettavan kalliilla hinnalla. Se siitä siis.

Pelastus meinasi tulla naapurista, joka tarjoutui lainaamaan autoansa meille, mutta siinä on vaan yks pikku ropleemi; nimitäin vakuutukset. Täällä autovakuutukset ei ole autokohtaisia vaan henkilökohtaisia, vähän niinku matkatavaravakuutus. Eli kun mulla ei sellaista ollut, eikä Katjallakaan, niin eipä me sitten haluttu lähteä menemään toisen autolla. Jos jotain olis sattunu, niin siinä olis ollu varmasti ihan kaikki lirissä ja oikeudessa ja velkavankeudessa ja myrkkysähköhirsipuussa jne.

Pitää tässä ensi viikolla lähteä autokoulun kirjallisiin, jotta saa täkäläisen ajokortin hankinnan luistamaan eteenpäin, niin on helpompaa ja nopeampaa sitten ottaa sellainen vakuutuskin, jolla voi kaverin autoa ajaa. Jostain luin, että jos tahtoisi saada noita vakuutuksia Suomikortilla, niin pitäisi todistaa omaa ajohistoriaa, ettei ole töppäilly yms. Kai sellaisenkin todistuksen jostain AKE:lta sais, mutta ohan siinä taas säätämistä, ku pitää kahen maan viranomaisten kans pelleillä. AKElta sen paperin varmasti saisi, mutta se olisi ihan takuuvarmana suomeksi tai korkeintaan ruåttiksi ja sen jälkeen se pitäisi kääntää virallisella kääntäjällä ja todistaa oikeaksi notaarilla ja sitten saikata täkäläisiten kynänpyörittäjien kanssa... hohhoijaa, ajatuski jo puistattaa. Helpoin on siis käydä tekemässä kirjalliset ja ajaa inssiajo.

Joten,turvaudumme varasuunnitelmaan ja otamme taksin ja ajamme keskustan kupeessa olevaaan isoon puistoon, Stanley Parkiin. Siellä on kuulemma paljon toteemipaaluja, mennään siis ihailemaan niitä. Bussilla ei mennä siksi, kun bussiin ei saa ottaa koiria ja matka pyörilläkin olisi vähän liian paljon, meille ja Okralle. Aateltiiin vielä jäädä keskustaan llaksi katsomaan taas noita ilotulituksia, joten paluukin menee melko myöhäiseen. Tänään on Kiinan vuoro, se on viimeinen. USA, Espanja ja Meksiko ovat ampuneet jo pomminsa taivaalle. Espanja ollut ylivomaisesti paras, saa nähdä mitä kiinalaiset ossaa tehä keksimällään ruudilla...

Tsau, -m

3 kommenttia:

  1. No kuvia sitten tulemaan pommeista. On se vaan kumma kun suomalainen on ryssää kurittanut tässä toisessa suuressa ampumaharjoituksessa ja näin kiitetään suomalaista "pakottamalla" autokouluun. Ossaatteko te siellä edes ajaa, kun se on niin suuri ja mahtava se kanata?

    VastaaPoista
  2. Täräytähän tänne pyyntö englannikielisestä ajokorttiotteesta. Hyvin on palvelleet ainaki meitä ja lähetelleet todisteita.
    ext SH_Ajokorttiotetilaukset [ajokorttiotetilaukset@trafi.fi]

    Vaan tuskin on kokkeetkaan pahat. Ei ainakaan San Diegossa ollut. Mulla on väliaikanen kortti pelkkien kirjallisten pohjalta. Laura menee koittamana onneaan huomenna.

    VastaaPoista
  3. Kuvia laitetaan jahka keritään. Noitä yökuvia ku näppäilee niin sormi on liipasimella koko ajan -pohjassa. Yhessä illassa saattaa tulla joku 600 kuvaa jokka pittää vielä käydä läpi, joten vartoos vaan, kyllä laitetaan kansainvälisestä pommittelusta vertailukuvat.

    Autokoulun kirjallinen tuskin on kovin paha; siitä on nettiversio olemassa, jolla on huva testata taitoja. Jaa, saapa nähä tunnetaanko täällä väliaikaista korttia, ei ainakaan mitään oo lukenu missään. Voip olla että pitää ajaa se inssikin, ennenku mitään saa.

    -m

    VastaaPoista