torstai 2. kesäkuuta 2011

Uusi teksti (-m)

Moikka,

Kirjotellaas taas tännekki jotain. NHL finaalit alkaneet, Canucksit voitti ekan pelin. Käytiin kattoon se tuossa paikallisessa. Hyvä tunnelma oli, melkein kaikilla oli joku pelipaita päällä. Aika tosissaan ottavat tämän tilanteen nyt. Viimeksi Canucksit on pelannu finaalissa viimeksi 1994 ja silloinkin hävisivät. Canucksit eivät oo koskaan voittaneet Stanley Cupia vaikka pytty on joskus historian hämärässä Vancouveriin voitettukki, mutta silloin on kyseessä ollut Vancouver Millionaires-joukkue ja vuosi ollu 1915.

Meinattiin käydä kattomassa pelit aina jossain baarissa ja sitten jos Canuckseille tulee katkaisun paikka, niin mennään keskustaan kattomaan jollekkin aukiolle tai missä ikinä näyttävätkään peliä. Olispa jännä nähdä minkälainen hulina siitä tulis... Jospa olis vähäänkään sellaista ku oli Pariisissa -00 ku Ranska voitti jalkapallon Euroopanmestaruuskilpailut Italiaa vastaan. Sillon siellä oli puoli miljoonaa ihmistä + minä ja herra serkku.

Mitäs muuta? Vettä satelee ja pikkulinnut näyttävät hässivän tuossa puun oksalla... Kesä on täällä edennyt kivasti, vettä satelee tosiaan vähän joka päivä, mutta välistä pilkistää aurinkokin lämpimästi. Kuparin hinta (~8$/kg) on noussut maailman markkinoilla niin, että Brittiläisen Kolumbian alueella on kuparivarkaat pöllineet sähköjohtoja ja kaapeleita miljoonien taalojen edestä. Kaksi kolmasosaa sähkökatkoista provinssin alueella johtuu kaapelivarkauksista!

Katja on istuttanu tomaatteja kasvihuoneen täyteen, saapa nähdä miten tuosta kohta pääsee enää kulkemaan sisään ja ulos kun ne innostuvat kasvamaan. Kolibreille laitettiin ruokinta-automaatti, vaan vielä eivät ole tainneet huomata sitä. Koko ajan niitä täällä kyllä pörrää ympärillä. Espanjan tunnit jatkuu vielä tämän kuun, sitten tulee taukoa ainakin syksyyn asti. Katjan työkaveri, kiinalainen Chen lainasi Okraa taas tässä päivänä yhtenä kotiinsa. Se ja sen vaimo ovat suunnittelemassa koiran ottoa. Kai halusivat jotain harjoitella. Ehkä niille pitäis kertoa, että kaikki koirat ei sitten ole yhtä helppoja ku Okkeri...

Hanne suunnittelee vesiboilerin vaihtoa, taikka korvaamista sellasessa aktiivisella vedenlämmittimellä, missä ei ole tuommosta isoa säiliötä vaan vain tehokas kaasupoltin, joka kuumentaa veden tarpeen mukaan. Sille kävi sitä yks sälli arvioimassa eilettäin, niin katos pirua, se oli joku suomen sukunen heppu. Sanaakaan suomea se ei osannu, eikä sen nimikään suomalainen ollu, mutta isoisä tai isosetä tjms sillä oli suomalainen ja se oli käyny Vaasassa pari vuotta sitten sitä moikkaamassa.

Tässä muiden kehotuksista (painostuksista?) olen kirjotellut pikkusta novellia. Näin pari hauskaa oravakuvaa netissä ja niistä sitten aatelin sen kirjoittaa. Eiköhän se kohta tule julkasukuntoon, vähän pitää vielä hieroa sitä, varmaankin seuraavassa postauksessa se on sitten kaikkien luettavissa.

Että näin,

-m

3 kommenttia:

  1. Ja mie jo innolla ootan sitä oravatarinaa :)

    VastaaPoista
  2. Mites se spoileri urakka etenee? Onko kyseessä vielä se sama säätö kuin silloin ku oltiin vierailemassa Sarin kanssa vai jotain uutta mitä saa taas säätää seuraavat 6kk että se menee kuntoon? Ja olokaa varovaisia noitten kiinalaisten kanssa. Ne mitään koiraa osta vaan suunnitelevat Okran syöntiä.

    VastaaPoista
  3. Nyt on eri säätö. Sillon oli ongelmana liika kosteus ja kosteudenpoistolaitteen asennussäätö. Nyt tuo juttu on vaan kuumavedensäätöesahommia.

    Tuo boilerijuttu on nyt kumminkin jäissä; mie tutkiskelin vähän sitä sen boileria ja huomasin että se on noin 8 vuotta vanha. Eli Hannella on jääny yksi boilerin vahto välistä huomaamatta. Eli ei ole tarvetta vaihtaa boileria just nyt.

    Ja ei me anneta kiinalaisten meän koiraa syyä. Jos syövät meiltä salaa, nii elä pelkää, sitten otetaan meille nopeasti oppiva kiinalainen lemmikiksi. Ja se kyllä sillon tulee tietämään multa koiran syöneensä!!!

    -m

    VastaaPoista