lauantai 13. syyskuuta 2014

Kalahommia Brestissä (-K)

Nyt sitä on taas matkalaukku pakattu ja keretty jo purkaakin. Täällä kertaa Ranskassa Brestissä, jossa työt kalahommissa kestää kolme viikkoa. Ihan mielenkiintoinen kaupunki tämä Brest, vaikka onkin suurimmaksi osaksi tosi ruma. Se johtuu siitä, että tämä paikka pommitettiin melkeinpä maan tasalle toisessa maailman sodassa. Tosin tärkeisiin (ja rumiin) laivastotukikohtiin ei osuttu vaan kaupunki sai kärsiä pommituksista nahoissaan. Sodan jälkeen paikka rakennettiin uudestaan isolla kiireellä ja se näkyy. Koko paikka on täynnä neliömäisiä harmaita betonimöhkäleitä taloina. :(

Mutta on täällä jotain vanhempia taloja kauempana laivoston tukikohdasta säilynyt ehyinä ja nykyään on kuulemma alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota kaupungin viihtyisyyteen ja tehty puistoja ja ranta-aluetta kunnostettu.

Täällä mie nyt luuraan. Ihan lähellä mistä Asterix on kotoisin ;)Tässä jotain vanhempia sodasta säilyneitä paikallisia taloja

Meri ja satama on täällä edelleen hyvin tärkeässä roolissa ja veneitä jos jonkin moisia on ranta-alue tulvillaan. Tämä tosin on se kauniinpi osa ranta-alueesta. Ihan vieressä on tosi suuri rahtilaiva satama ja teollisuusalue ja sitten toisella puolella kaupunkia on entinen sotilastukikohta, jossa edelleen koulutetaan sotilaita ja sinne ei oo mitään pääsyä. Myös tuo sataman takana näkyvä linna on suurimmaksi osaksi suljettu turisteilta ilmeisesti "puolustussyiden" takia.

Tuolla satamassa myös kalastettaan paljon virveleillä ja yks ukko sattui saamaan kalmarin (!!!) kun mie kävelin ohi. Mut melkoisen raakaa hommaa näyttää tuo kalmarin käsittely olevan. Kalastajat paiskoo niitä tuota laituria vasten, että muste irtoaisi. Koko laituri oli täynnä mustia mustetahroja!

Täällä on kans hirmuiset vuorovesivaihtelut. Mie satuin alhaisen vuoroveden aikaan satamaan ja noista laiturien pylväistä näkee, että kuinka korkealla vesi on sitten korkean vuoroveden aikaan! Ihan hirmuinen vaihtelu!

Tässä näkyy uudistettua ranta-bulevardia Sitten muutamia kuvia siitä linnasta, joka näkyi sataman takana

Tutkimuslaitos on kans ihan "mielenkintoinen" paikka. Nämä kun ovat jotenkin tekemisissä tuon armeijan tukikohdan kanssa ja pelkäävät hirmuisesti vakoilua tms.. Itse asiassa proffa täältä kerto, että joku kiinalaisryhmä oli vieraillu siellä ja niillä oli ollu tosi pitkät kravaatit. Olivat keräneet niihin metallipölyä vakoilumielessä, että saisivat tietää mitä metalliseosta täällä käytetään esim. sotilaslentokoneiden ulko-osissa!! Voi tosin olla vain legedaa, mut turvatoimet täällä on ihan hirmuiset. Munkin pitää joka päivä jättää passi turvatarkastukseen pantiksi ja joka puolella on turvakameroita ja koko alue on aidattu. Että semmoseen paikkaan sitä tällä kertaa "eksyi" ;)

 Näkymät tuolta tutkimuslaitokselta on kuitenkin huikeat!! 
Viime viikonloppuna mie käväsin kävelemässä kasvitieteellisessä puutarhassa, joka oikeastaan oli tosi iso puistoalue. Tässä muutamia kuvia sieltä.Kaupungilla tuo sotilashomma on vielä aika selvästi näkyvissä ja esim. tätä jokea, jossa nuo sotilaslaivat kelluu, ei pääse siviilit ollenkaan kulkemaan!!

Tää rakennuskulttuuri betoneineen näkyy kyllä joka paikassa ja paikka muistuttaa jotain venäläistä kaupunkia!!

Ehkä parhaiten tuo venäläinen rakennustapa näkyy kaupungintalossa. Vasemmalla Brestin kaupungintalo ja vertailun vuoksi oikealle Moskovan parlamenttitalo. Itse asiassa tuo Moskovan talo näyttää jopa paremmalta ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti